dinsdag 26 april 2011

De keerzijde van gratis e-maildiensten

Veel scholen hebben de afgelopen jaren gretig gebruik gemaakt van de gratis e-maildiensten van bijvoorbeeld Google en Microsoft. Gmail en MS Live@Edu bieden een aantal tastbare voordelen voor scholen en universiteiten (bijvoorbeeld afgestuurde studenten houden een account), maar het creƫren en beheren van de user accounts in deze e-mailtoepassingen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Daarnaast worden Active Directory wachtwoorden niet automatisch gesynchroniseerd met deze gratis diensten en dat kan een extra belasting vormen voor de helpdesk omdat wachtwoorden voor e-mail vaker gereset moeten worden.

Tools4ever biedt oplossingen voor beide problemen. Onze oplossing User Management Resource Administrator (UMRA) kan informatie ophalen uit het schoolinformatiesysteem en deze data gebruiken om automatisch een e-mailadres aan te maken in de gehoste e-mailoplossing. Wanneer studenten afstuderen kunnen hun AD accounts automatisch worden verplaatst naar een Alumni OU en worden de juiste aanpassingen gedaan in Gmail of MS Live.

Onze oplossingen PSM (Password Synchronization Manager) en SSRPM (Self Service Reset Password Management) kunnen eveneens koppelen met deze hosted e-maildiensten. Als een gebruiker een AD wachtwoord vergeet of wachtwoord van de gratis e-maildienst dan kunnen zij een webpagina bezoeken, een aantal vragen beantwoorden en vervolgens beide wachtwoorden resetten. Hoewel het niet zo vaak voorkomt bij studenten, docenten en personeel hebben wachtwoorden een vervaldatum en moeten ze regelmatig vernieuwd worden. PSM onderschept het nieuw ingestelde AD wachtwoord en kan het wachtwoord versturen naar de hosted e-maildienst zodat wachtwoorden in alle toepassingen hetzelfde zijn en blijven.

Wilt u voorkomen dat uw gratis e-mail systeem een fortuin kost in onderhoud en helpdeskkosten? Bezoek dan onze website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Dit weblog is verplaatst!

Binnen enkele seconden wordt u doorgestuurd. Als dit niet gebeurd, ga naar
http://identityandaccessmanagement.wordpress.com
en pas dit aan in uw favorieten.